BLEDHEG MANGSA KETIGA

Rikala bantala rengka  kapanggang mangsa ketiga

Nalika paceklik nekak jangga madina-dina

Sapa ta sing isih bisa ceceker sagenggem esem

Sakeng kranjang uwuh ing lakange pasar sungkawa

Sing peteng lelimengan, kadungkul !

 

Ana manuk uweg muni uwag-uweg lingsir wengi

Aweh pratanda kebak wewadi

Lelakon sedih apa kang bakal dumadi

 

Rikala panase hawa nafsu sangsaya mburu sari

Maduning dunyo tanpa aba-aba nggiles wates mbabat

Pager nenggak tuwak ngumbar maksiyat

Pacumbon tukon sinartan culikaning setan

Sapa kang isih kuwawa nggawa daya kang suci

Jro weninging embun laku bebener, kadangku !

 

Basaning alam wis wicara liwat celathuning lindhu

Soraning bledheg mangsa ketiga

Murkaning samodra banjir bandhang bebendu !

 

(dhuh gusti gung kang murbeng jagat gumelar paringana pepadhang kawula kang sasar)

Penulis: BERITA HARIAN DESA DONOREJO

Berbakti untuk negeri

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s